Милан Калинић: Популарност је лепа ствар

Марина Хрваћанин
Милан Калинић: Популарност је лепа ствар

Када сам био мали, хтео сам да будем пилот кад порастем. И постао сам пилот. Глума је дошла мало касније, кад сам осетио мало боље свет око себе и видео да ми иде - рекао је за "Глас Српске" београдски глумац Милан Калинић.

Поред бројних ангажмана на телевизији и у позоришту, овај глумац је недавно заиграо у комедији "Певај, брате", коју са Aндријом Милошевићем и Миланом Васићем изводи у Србији, Српској и Црној Гори.

* ГЛAС: Како се носите са популарношћу?

КAЛИНИЋ: Већ осам година живим тај живот и скоро не могу да се сетим како је било пре тога. То је једноставно мој живот и, да будем искрен, супер ми је. Популарност је лепа ствар и има много више лепих ствари него негативних. И у нормалном животу полудиш милион пута због неких ствари. Кад си популаран, имаш неку протекцију и лепо је кад те људи воле.  

* ГЛAС: Да ли Вас је успјех промијенио као особу?

КAЛИНИЋ: Па могао бих рећи да сам сада задовољнији. Успех обично доноси и бољу материјалну позицију, а боља материјална позиција те чини опуштенијим; ставља те у ситуацију да будеш једноставан, јер си безбрижан. Овај посао ми је омогућио да будем финансијски независан, и много сам сигурнији у себе.

* ГЛAС: Јесте ли сте приватно једнако ведра особа као што сте на телевизији?

КAЛИНИЋ: У принципу сам исти као и на телевизији и на сцени. Све у складу са околностима. И приватно сам спонтан и отворен, и то вероватно људи воле. Нормалан сам, позитиван и волим да се зезам. Све оно што видите на телевизији, то сам ја.

* ГЛAС: Да имате прилику да будете опет мали, шта бисте сада хтели да будете кад порастете? Опет исто или нешто друго?

КAЛИНИЋ: Да могу да се вратим у детињство, желео бих да будем спортиста. Посветио бих се неком спорту, много више него кад сам био мали. Кад ме неко пита шта си ти – пилот, глумац или водитељ, ја обично кажем да сам у дубини душе спортиста, због свог начина живота и љубави према спорту. Да имам прилику да све поновим, посветио бих се скијању или фудбалу.

* ГЛAС: Шта је за Вас "срећан живот"?

КAЛИНИЋ: Па сад, у овим временима никад се не зна шта ће судбина да донесе. За мене је срећа када је моје дете срећно. Желео бих да моја кћерка има мене задовољног поред себе. Да је научим све оно што су мени пренели моји родитељи. Да буде једна свестрана, паметна особа, са добрим смислом за хумор. Да не може нико сутра да јој "соли памет". Да живи здраво, са неким нормалним интересима. A, опет, за то све човеку треба једна фина финансијска подршка, и то намеравам да јој обезбедим.

* ГЛAС: Откуд идеја за Ваш ангажман у емисији "Све за љубав"?

КAЛИНИЋ: Па ја сам глумац, ја могу све да играм. Пре тога сам водио "Летећи старт" јер у такав посао могу да унесем добар део своје личности, свог хумора. После "Летећег старта", који је лиценцирана емисија као и "Све за љубав", људи из куће "Емотион" помислили су да сам прави човек за то и ја сам прихватио. Иако сам био велики скептик, јер сам мислио да наш народ не жели баш да се јавно приказује. Испоставило се да сам се баш преварио, што се види по успеху ових ријалити емисија. Јесте да не личи на све остало што радим, али нисам то доживљавао нимало другачије од било чега другог што радим.

"Мисија"

- Представа "Певај, брате" настала је од идеје Aндрије Милошевића, из неког зезања. И рађена је за шире "народне масе", али смо невероватно изненађени колики успех је доживео овај комад на свим просторима. Били смо свесни да смо направили добру представу, али нас је највише одушевило то што видимо да смо у позориште "довукли" људе који нису стална позоришна публика. Сале су пуне где год да гостујемо. И то нам је сада постало мисија - навикавање људи да иду у позориште - каже Милан Калинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана