“Либертанго” извео музику из душе и затворио сезону у “Арт дворишту”

Миланка Митрић
“Либертанго” извео музику из душе и затворио сезону у “Арт дворишту”

Бањалука - Наступом камерног ансамбла “Либертанго” под ведрим небом затворена је овогодишња сезона у “Арт дворишту” Банског двора Културног центра.

Ово музичко вече било је испуњено аргентинском музиком Астора Пијацоле, одсвираном из душе, по чијим извођењима је овај састав познат. Осим Пијацолиних композиција употпуњено је и новим композицијама Александра Николића, М. Д. Пујола и Г. Ваљеха.

- Вече је било предивно и атмосфера, публика, а вријеме нас је послужило савршено - звијезде, ни дашка вјетра. Спремали смо се за концерт - као и обично, крали вријеме за вјежбање од силних обавеза, пословних и приватних, али ипак 16 година свирања заједно је велика ствар и искуство и зрелост нас музичара - рекла је чланица састава Сања Чолић-Зелић.

С обзиром на то да је овај састав бањалучкој публици и те како познат, за вјерну публику су се потрудили да припреме и новитете у репертоару, што је посебно одушевило све присутне.

- Моји либертангисти су скромни музиканти који дају све од себе да звучимо најбоље. Наш тонац Пеђа Благојевић је шести члан бенда, који је највише одговоран за звук. Били смо узбуђени и уживали свакој секунди концерта. Хвала Банском двору на дивној организацији концерта, директору Младену Матовићу и његовој екипи. Видјећемо се ускоро у концертној дворани - додала је Чолић-Зелић.

Чланови овог састава су: Дарко Ружичић (хармоника), Борис Дукић (кларинет), Љиљана Милић (гитара), Дејан Ђорђевић (контрабас) и Сања Чолић-Зелић (клавир).

А након затварања сезоне у “Арт дворишту”, музицирање у Банском двору, у мало хладнијим данима биће настављено већ вечерас и то у концертној дворани, наступом пијанисте Ненада Радића из Београда. Радићев наступ биће одржан вечерас у 20 часова.

Радић је одржао више од четрдесет реситала у свим најважнијим салама Србије, а солистичке концерте је имао и у Сједињеним Америчким Државама, у Енглеској, у Словенији и другим државама.

Клавирском педагогијом се бави од 1991. године, а ради као професор на Факултету музичке уметности у Београду.

 

Промоција романа Дамира Каракаша

Књижевник Дамир Каракаш промовисаће свој роман “Прослава” у Банском двору вечерас у 20 часова.

Догађај је настао у сарадњи са Удружењем за промоцију и популаризацију књижевности “Императив”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана