Kустурица угостио руске војнике у Дрвенграду ВИДЕО

Срна
Kустурица угостио руске војнике у Дрвенграду ВИДЕО

БЕОГРАД - Прослављени српски филмски режисер Емир Кустурица угостио је у Дрвенграду руске војнике који врше дезинфекцију објеката широм Србије због вируса корона.

Руски хемичари, који су привремено смјештени у Ужицу, дезинфиковали су објекте у Дрвенграду, који често посјећују страни туристи.

Након дезинфекције, Кустурица је лично повео руске војнике у обилазак мјеста, наводећи да је веома срећан што се предсједник Србије Александар Вучић обратио Русији за помоћ, пренио је Спутњик.

"(Министар одбране Руске Федерације) Сергеј Шојгу је мој добар пријатељ и веома сам срећан што је послао добру руску армаду. Захваљујем руској војсци за оно што раде и што ће радити у Србији, јер је увијек добро када нам браћа долазе и помажу“, нагласио је Кустурица.

Руски стручњаци за радијациону, хемијску и биолошку заштиту обрадили су четири објекта у Ужицу и оближњим насељима, укупне површине више од 12.000 метара квадратних.

Руководилац руског комбинованог одреда у Србији генерал-мајор Михаил Чернишов је рекао да се десило да је група руских војника у Ужицу радила завршну дезинфекцију здравствених установа, када их је Кустурица позвао код себе на село.

„Нисмо могли да се не одужимо, па смо дезинфиковали његово етно-село“, изјавио је Чернишов.

Руско-српске јединице за радијациону, хемијску и биолошку заштиту наставиле су да заједнички врше дезинфекцију у Србији због епидемије вируса корона.

У посљедња 24 часа обрађено је 49 објеката у Бору, Врању и Лесковцу.



Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана