Кустурица се спрема за снимање филма у Москви

Танјуг
Кустурица се спрема за снимање филма у Москви

МОСКВА - Српски редитељ Емир Кустурица припрема се да сними филм у филмском комплексу Москино у Москви, пренијела је агенција РИА.

''Замислите само: наш биоскопски парк Москино, чак и у фази активне изградње, изгледа толико обећавајуће да се светски познати редитељ већ спрема да овде снима своје будуће филмове'', наводи се у саопштењу комплекса Москино.

Кустурица је обишао радове на изградњи филмског комплекса, рекавши да му се посебно допада изглед аеродрома и железничке станице.

Одлуку о изградњи Москина донио је градоначелник Москве Сергеј Собјанин у августу 2019. године.

Кустурица се налази у посети Москви, а у уторак се састао са руским председником Владимиром Путином, који је оценио да Кустуричин приступ историји може да буде "веома занимљив и продуктиван". "Уметност одражава реалност живота, а данас је само заборављена прошлост.

Ваше обраћање историји, чини ми се, може да буде веома занимљиво и продуктивно", рекао је Путин Кустурици, преноси РИА. Кустурица је изјавио да планира да сними "руски триптих" од три филма према делима писаца Фјодора Достојевског, Николаја Гогоља и Лава Толстоја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана