Карте на Малог Буду распордате у рекордном року

Јасмина Перишић
Карте на Малог Буду распордате у рекордном року

Бањалука - Велика гужва у биоскопу "Палас" обиљежила је свечану пројекцију домаћег филма "Мали Будо", а Бањалучани су с нестрпљењем чекали дефиле глумаца, за које је постављен и црвени тепих.

Свечана пројекција, за коју су карте распродате у рекордном року, почела је у суботу у 20 часова. Нешто прије почетка филма црвеним тепихом су продефиловали глумци Петар Стругар, Тихомир Станић, Јелена Ракочевић, Славиша Чуровић, Милорад Капор, као и режисер филма Данило Бећковић, директор фотографије Бојана Андрић, продуцент филма Марко Паљић и многи други.

Ово дебитантско остварење Данила Бећковића које на урнебесно комичан начин говори о проблемима и корупцији у друштву и здравству наишло је, према тврдњама самог режисера, на одличне критике.

- Филм је комедија која се ухватила озбиљних тема. До сада смо имали јако добре реакције на филм. Надам се да ће публика уживати свуда где буде приказиван - рекао је Бећковић.

И главни глумац који тумачи лик Малог Буде, Петар Стругар рекао је да је презадовољан реакцијом публике на филм.

- Част ми је што сам радио на овом филму. Драго ми је што је филм наишао на позитивне критике, али још већа ми је част када видим задовољна и насмијана лица публике - истакао је Стругар.

И бард српског глумишта Тихомир Тика Станић ништа мање није почаствован Бећковићевим позивом да учествује у овом филму.

- Са задовољством сам сарађивао са Бећковићем. Ово је једна бескрупулозна урнебесна комедија, у којој смо "оплели" по разним професијама. Филм има све карактеристике дела које постаје културно добро једног народа, јер је сведочанство времена у којем живимо. Зато сам поносан што сам део овог филма - казао је Станић.

Како је од писања сценарија па до пројекције филма прошло скоро три године, продуцент филма Марко Паљић каже да је рад на филму тешка професија, а да је додатно тешко бавити се филмом на нашим просторима.

- Као и у сваком послу, тешко је радити и на филму, али ствара огромно задовољство. Страст и задовољство када учествујете у стварању нечега лепог и значајног неизмерна је надокнада за сав труд. Лепо је откривати праве таленте и дебитанте, а још је лепше радити са њима - рекао је Паљић.

Филм је до сада приказан у Србији и Црној Гори, а публика у Републици Српској може га погледати у мултиплексу "Палас" у Бањалуци.

 

Аплауз

Послије пројекције филма глумци су се поклонили препуној сали, а публика која је поустајала са својих сједишта наградила је бурним аплаузом екипу филма "Мали Будо". Многобројни обожаваоци похрлили су да се фотографишу са глумцима, који су стрпљиво позирали, па је гужва на излазу из сале потрајала дуже него што је очекивано.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана