Ивана Зечевић и Миона Марковић за Тањуг: Филм "Муње, опет" су неки нови жанр

Танјуг
Ивана Зечевић и Миона Марковић за Тањуг: Филм "Муње, опет" су неки нови жанр

БЕОГРАД - У сусрет вечерашњој премијери филма "Муње, опет" у режији Радивоја Раше Андића у Мтс дворани за Тањуг су говориле глумице Ивана Зечевић и Миона Марковић, протагонисткиње остварења, које су се сагласиле да је наставак култног остварења неки нови жанр.

Ивана Зечевић и Миона Марковић, афирмисане превасходно у гледаним телевизијским серијама. Увек постоји могућност да млади драмски уметници и наде српског глумишта имају трему пред премијеру оваквог изазова, и да осећају одговорност и притисак да изнесу тај “терет” успешног изворника. Ивана Зечевић је први пут гледала филм на недавној новинарској пројекцији 23. марта у Мтс Дворани, и била је под великим адреналином и тензијом.

"Истина, био ми је то један позитиван притисак, јер стварно људи много воле оригиналне "Муње". Из те љубави публика пита и интересује се и цела та атмосфера јесте правила неку врсту притиска, због првог дела филма. Али, опет, заиста сам пресрећна, Марко Павловић и Стојша Ољачић су моје прве колеге које су ми пуно значиле, било ми је јако важно да се нас троје осећамо добро", изјавила је за Тањуг глумица Ивана Зечевић.

Она је истакла да је уживала у раду са редитељем Радивојем Рашом Андрићем, глумцима Сергејем Трифуновићем, Борисом Миливојевићем, Јелисаветом Секом Сабљић, Мајом Манџуком.  Звук и слика када се доживи на великом платну, посебно је искуство. Пресрећна сам што сам део филма "Муње опет!"", оценила је за Тањуг - Ивана Зечевић. М

лада глумачка нада у високом успону скренула је пажњу на себе великом и изванредном улогом у драмској крими серији "Група" (2019), где се убедљиво истакла из гомиле других колега, тако да су практично Филип Ђурић и она скоро "украли шоу" тог пројекта. Имала је даље пратеће улоге у серијама “Александар од Југославије” (2021) Здравка Шотре, “Бранилац” (2021), онда је уследила велика рола у мистерији “Калкански кругови” (2021) Милана Караџића, као и у тинејџерској омладинској причи “У клинчу” (2022).

Прилично бира улоге у овој хипер-продукцији играног програма, и занимљиво је да се представила првенствено у озбиљним улогама, а сада је у једној комедији какав је наставак “Муња”. Можда је тешко младим глумцима да се толико трансформишу и иду из улоге у улогу са различитим драмским карактерима. "Некад ми делује да све моје улоге имају неку линију, али ја се трудим да својим бићем унесем тако да их све разликујем.

"Муње опет!” су потпуно други жанр, нека нова енергија, нека нова ја. Сигурно је тешко, у неку руку, имати сасвим нове улоге, али опет то је процес кроз који ми пролазимо,, сматра Зечевић. 

Изгледа да је ово њена година или барем њено пролеће, јер је присутна на малом и великом екрану за муњевито кратко време са три различита пројекта.

“Осећам се заиста феноменално поводом тога, али једино уме да буде напорно када треба да све те пројекте најавимо и испратимо у исто време, то је доста захтевно. Иначе сам веома захвална и пресрећна, јер сва три наслова излазе сада и позвала бих публику да све то испрати”, закључила је Ивана Зечевић за Тањуг

. Глумица Миона Марковић каже за Тањуг да не спада у особе која зна оригинални филм “Муње” напамет, али се онда подсетила оригинала и гледала је опет филм када је добила улогу у овом наставку.

“Мој највећи утисак је био да све те реплике које сам слушала годинама да обични људи изговарају, заправо нису њихове аутентичне реченице, већ су све “узели” из филма “Муње”.

Схватила сам да је све то толико ушло у свакодневни живот, што ми је било невероватно”, истакла је Миона Марковић за Тањуг. Она тумачи улогу заводљиве певачице која има сценско име Мила Сила, и тумачење те улоге је њој било нешто невероватно, имала је велику трему, али јој је све пријало.

Миона игра музичарку у наставку “Муња”, а негде је музика везана за њен глумачки израз, јер је играла у споту бенда “Буч Кесиди” за песму “Ђускање не помаже” и била је део њиховог концертног филма "Еуфорија уживо" (2021).

"Тачно је да сам ту била примећена у пројектима са "Буч Кесидијем", али у филму "Муње опет" није мени први пут да сам у свету музике, јер у својим представама као што су мјузикл "Цигани лете у небо" у Позоришту на Теразијама и камерна опера "Деца" у Народном позоришту такодје на сцени певам све време.

Тако да мене константно кроз каријеру прати музика и певање, само што су "Муње" сада други жанр", оценила је Миона Марковић и додала да јој је најновија рола Миле Силе била невероватно искуство. "Осећам се буквално као да ми је све то поклоњено, да научим како тај свет изгледа, да завирим у све то.

Само снимање песме је било изузетно стресно и лепо, необично, све другачије од онога што сам замишљала", поделила је своје утиске Миона за Тањуг. Млада глумица је веома присутна у серијама које су изазвале пажњу, од мањих гостујућих улога (“Корени”, “Јутро ће променити све”, “Каљаве гуме”), до великих рола (мелодраме - “Жигосани у рекету”, “Бисер Бојане”), те је остварила и велику трансформацију у разним серијалима – психолошки трилер “Мочвара” Олега Новковића, недавно актуелан историјски шпијунски трилер “Вера” или мелодрама “Азбука нашег живота”, чије је снимање друге сезоне недавно завршено.

Сада је одиграла улогу у комедији - "Муње опет", за њу нешто сасвим ново, а током 2023. је очекујје и премијера контраверзне филмске приче "Видеотека" Луке Бурсаћа, и можда глумцима буде некада тешко да улазе у различите жанрове, улоге и изазове. "Мислим да је то нешто што ми глумци желимо, да пробамо – све. Није поента да играмо један тип улога, али до сада сам имала доста среће.

Друге неке улоге сам одбијала, јер су ме подсећале на нешто већ видјено и одиграно. Исто тако сам и добијала различите улоге. Можда мене шира публика познаје путем две улоге, које су веома сличне, али ако се гледа моја цела каријера до сада, ту заиста има разних пројеката. И волела бих да само расте тај дијапазон улога и да сваки пут имам неки нови изазовни задатак, да ми не буде досадно", закључила је Миона Марковић за Тањуг. (крај) имм/

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана