Исповијест генерације 19хх најбољи комад

А. М.
Исповијест генерације 19хх најбољи комад

Бањалука - Награда за најбољу представу на Фестивалу омладинских позоришта Републике Српске додијељена је комаду "Исповијест генерације 19хх, у режији Владимира Ђорђевића, у продукцији Студија "Јазавац" из Бањалуке.

Жири фестивала у саставу Раде Симовић, Јелена Медић и Неда Шегрт одлуке је саопштио у суботу увече на свечаном затварању манифестације.

Специјалном наградом за глумачку игру овјенчао се ансамбл представе "12 звјездица" у режији Александра Пејаковића, у продукцији Бањалучког студентског позоришта. Комад "Пут у Лилипут", редитеља Огњена Богдановића, у продукцији Позоришта младих Бањалука добио је специјалну награду за допринос развоју савременог позоришног израза. Пет равноправних глумачких награда отишло је у руке Бранки Трбић за представу "Исповијести генерације 19хх" и Драги Батару за представу "Исповијести генерације 19хх". Борислав Вуклиш награђен је за глумачке креације у комаду "Породичне приче" Драмског студија "Маске" из Костајнице, док су Ивани Попадић и Тијани Тошић припала признања за улоге у представи "Женски разговори", у извођењу Драмске сцене СПКД "Просвјета" из Прњавора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана