Идуће седмице ликовна колонија "Ракани"

Срна
Foto: Срна

НОВИ ГРАД- У галерији у Новом Граду у понедјељак, 8. августа, биће отворена изложба радова насталих на прошлогодишњој Ликовној колонији "Ракани" чиме ће бити озваничен почетак овогодишњег ликовног саборовања поред ријеке Уне.

Документарист галерије у Новом Граду Мирјана Дрљача рекла је Срни да ће ове године у раду Ликовне колоније учествовати 10 академских сликара из Србије и Републике Српске, те два студента из Новог Града.

"Ове године наши гости су Тамара Цветић и Дејан Крга из Београда, Тања Ратковић, Николина Песлаћ, Давор Грабовац, Михајло Николић, Бранко Јунгић, Јелена Ружојчић из Бањалуке, Сања Ступар и Дарија Вујасин из Новог Града те студенти Александра Радишић и Јан Рис такође из Новог Града", навела је Дрљача.

Она је навела да је традиција да прије званичног почетка рада ликовне колоније буде организована изложба радова са прошлогодишњег сазива.

"На крају ће у недјељу, 14. августа, у простору гдје се одржава ликовна колонија бити постављени радови настали ове године", објаснила је Дрљача.

Она је нагласила да је у Новом Граду богата и квалитетна збирка Ликовне колоније "Ракани" са више од 700 дјела.

"Имали смо срећу да су 1985. године Ликовну колонију `Ракани` покренули Бошко Карановић и Стојан Ћелић. Сада је вријеме да се размишља о сталној поставци дјела Ликовне колоније "Ракани", каже она.

Изложба у галерији у Новом Граду биће отворена у понедјељак у 20.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана