Хуман гест бањалучког Универзитета: Библиотеци „Сестре Гајић” даровано 60 књига

Ј. И.
Хуман гест бањалучког Универзитета: Библиотеци „Сестре Гајић” даровано 60 књига

БАЊАЛУКА - Представници библиотекe Филолошког факултета и Ректоратa Универзитета у Бањој Луци, посјетили су данас библиотеку „Сестре Гајић“ и даровали око 60 књига.

Овим хуманим гестом полице библиотеке „Сестре Гајић“ су обогаћене стручном литературом и белетристиком. Како је истакла Сњежана Гајић, мајка дјевојчица у чију част је отворена библиотека, ово им је један од најљепших поклона. 

- Сада имамо готово 6.000 наслова. Захвални смо библотеци Филолошког факултета и Ректорату на поклоњеним књигама које су обогатиле наш фонд - казала је Гајићева.

Библиотекарка Александра Стојковић казала је да у библиотеци „Сестре Гајић“ занимљиво штиво могу да пронађу најмлађи, али и они старији.

- Позивам све грађане који желе да буду чланови библиотеке да нас посјете, јер се ради о библиотеци отвореног типа - казала је Стојковићева, која је са библиотекарком Слободанком Јованић организовала ову хуману мисију.

Библиотека "Сестре Гајић"

Годинама стварана, библиотека “Сестре Гајић” је средином прошле године отворила врата за све заљубљенике у писану ријеч. Библиотеку је граду поклонила породица Гајић у знак сјећања на њихову кћерку Татјану, која је изгубила битку против Лафорине болести.

Татјана Гајић, још од раног дјетињства, развила је љубав према књигама, а ту љубав пренијела је на своју млађу сестру Милану.

Библиотека “Сестре Гајић” већ је угостила бројне књижевнике, а породица Гајић на овај начин жели да се одужи свим суграђанима који су уз њих. На њиховој званичној "Фејсбук" страници сви који желе могу на вријеме да се информишу о  догађајима који се организују у овој библиотеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана