Хрватски глумци неће да обуку српску униформу, а српски одбијају улогу и за хиљаде евра

Агенције
Хрватски глумци неће да обуку српску униформу, а српски одбијају улогу и за хиљаде евра

Хрватски редитељ Антун Врдољак снима филм "Генерал" о Анту Готовини. Кастинг за хрватску подјелу у филму је обављен без проблема, али запело је код избора глумаца за српске војнике.

Наиме, Хрвати неће да обуку српску униформу, а српски глумци неће да играју у филму о Готовини ни за 1.000 евра по дану снимања.

Хрватски редитељ Антун Врдољак за "150 минута" није желио да открије на који је начин приступио причи која изазива бројне полемике у регион.

"Савршено ме не занима. То није филм у Србији, него филм у Хрватској", било је све што је рекао преко телефона.

Док је главна улога Готовине повјерена Горану Вишњићу, а једног од припадника хрватске војске игра и Мустафа Надаревић екипа филма највеће потешкоће има у кастингу за припаднике српске војске.

"Наши глумци неће да учествују у том филму. У овом нашем поробљеном животу то је први доказ слободе. Слобода није кад нешто хоћеш и можеш него кад нешто нећеш", каже глумац Михаило Лаптошевић ког су између осталих звали да се појави у филму – "Шта значи и да је пет хиљада евра ако ти сутра не можеш са собом нормално да поразговараш?"

Како каже, жена из хрватске продукције која је задужена за кастинг је била врло љубазна и унапријед је рекла како ствари стоје.

"Тачно се у гласу чуло да је и њу срамота што то мора да ради", рекао је и додао је да није прихватио улогу, али да нема ниједну лошу ријеч за своје колеге из Хрватске – "Нема ту шта њима да се приговори. Они се баве покушајем да своју историју учине љепшом и оправданијом за себе. Нема везе што је то највећи српски егзодус, људи се боре за своје. То што се хрватски глумци и редитељи труде да своју земљу представљају најбоље што могу је само за поштовање"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана