"Глас" поклања улазнице за представу "Мали ратови и кабине Заре"

ГС
"Глас" поклања улазнице за представу "Мали ратови и кабине Заре"

Портал "Гласа Српске" најбржим читаоцима поклања улазнице за представу "Мали ратови и кабине Заре".

Првих двоје читалаца који нам данас у 16 часова пошаљу податке са именом, презименом и бројем телефона на мејл: [email protected] добиће по двије улазнице за вечерашње извођење представе од 20 часова у Народном позоришту Републике Српске.

Представа "Мали ратови и кабине Заре" у копродукцији Народног позоришта Републике Српске и Стеријиног позорја Нови Сад, рађена је по оригиналном драмском тексту младе ауторке.

Вида Давидовић се у драми Мали ратови и кабине Заре пита што то можемо рећи о свијету, о причи која изгледа изгубљена гдје год је погледамо. Што можемо из њега пренијети, ако не осјећај губитка. Можда бијес поражених који нису рекли своју посљедњу ријеч? Што пренијети ако не ријечи које циклично теку у меланколији и љутњи, посљедње ријечи као да су пуштене у бескрај?

" Између двадесет друге и двадесет шесте године дешава се Коперникански обрт у глави једне дјевојке. Ову драму сам писала када сам имала двадесет две године, сада имам двадесет шест. Сваки моменат у мом животу кад сам се расплакала у кабинама Заре. Сваки моменат у мом животу кад сам гледала другарице како плачу у тим истим кабинама" рекла је Вида Давидовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана