"Glas" poklanja ulaznice za predstavu "Mali ratovi i kabine Zare"

GS
"Glas" poklanja ulaznice za predstavu "Mali ratovi i kabine Zare"

Portal "Glasa Srpske" najbržim čitaocima poklanja ulaznice za predstavu "Mali ratovi i kabine Zare".

Prvih dvoje čitalaca koji nam danas u 16 časova pošalju podatke sa imenom, prezimenom i brojem telefona na mejl: [email protected] dobiće po dvije ulaznice za večerašnje izvođenje predstave od 20 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Predstava "Mali ratovi i kabine Zare" u koprodukciji Narodnog pozorišta Republike Srpske i Sterijinog pozorja Novi Sad, rađena je po originalnom dramskom tekstu mlade autorke.

Vida Davidović se u drami Mali ratovi i kabine Zare pita što to možemo reći o svijetu, o priči koja izgleda izgubljena gdje god je pogledamo. Što možemo iz njega prenijeti, ako ne osjećaj gubitka. Možda bijes poraženih koji nisu rekli svoju posljednju riječ? Što prenijeti ako ne riječi koje ciklično teku u melankoliji i ljutnji, posljednje riječi kao da su puštene u beskraj?

" Između dvadeset druge i dvadeset šeste godine dešava se Kopernikanski obrt u glavi jedne djevojke. Ovu dramu sam pisala kada sam imala dvadeset dve godine, sada imam dvadeset šest. Svaki momenat u mom životu kad sam se rasplakala u kabinama Zare. Svaki momenat u mom životu kad sam gledala drugarice kako plaču u tim istim kabinama" rekla je Vida Davidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana