Гала концертом почео Ехо Златног Витеза у Републици Српској

Срна
Гала концертом почео Ехо Златног Витеза у Републици Српској

Бањалука - У Бањалуци је вечерас, гала концертом на којем је учествовало тридесетак руских умјетника, отворен тродневни Фестивал "Ехо жЗлатног витезаж у Републици Српској".

На репертоару су била дјела направљена избором из програма овог реномираног филмског фестивала, али и одређен број нумера изведених на српском језику.


Уочи почетка концерта, заслужном умјетнику Русије Николају Бурљајеву уручено је почасно чланство Академије умјетности бањалучког Универзитета.

Проректор Универзитета у Бањалуци и професор академије умјетности Лука Кецман рекао је новинарима пред почетак концерта да се одржавањем ове манифестације Бањалука уписује на свјетску мапу културних догађања.

Он је, подсјећајући да се ова манифестација први пут одржава у Бањалуци, изразио и наду да ће њено одржавање постати традиционално.

Концерту су, уз бројне грађане присуствовали и изасланик предсједника Републике Српске Синиша Каран, предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић.

"Ехо жЗлатног витезаж у Републици Српској" трајаће до 30. септембра, а током фестивала биће приказан већи број играних и документарних филмова.

Генерални покровитељ ове манифестације је предсједник Републике Српске Милорад Додик, а организатор Академија умјетности универзитета у Бањалуци.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана