Договорено унапређење сарадње

Срна
Договорено унапређење сарадње

БАЊАЛУКА - Народна и универзитетска библиотека Републике Српске потписала је данас у Бањалуци протокол о сарадњи са Културним центром “Милош Црњански” из Новог Сада, а са Народном библиотеком Србије договорен је наставак и унапређење сарадње.

Директор Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске Љиља Петровић Зечић истакла је да ће се сарадња са Културним центром “Милош Црњански” реализовати у разним аспектима, почев од изложби, пројекција, издавачке дјелатности.

 “У Новом Саду налази се велики број људи који имају велики сензибилитет према нама из Републике Српске”, истакла је Зечићева.

Ненад Шапоња, директор Културног центра “Милош Црњански”, истакао је да је циљ Центра сарађивати са свим мјестима гдје живи српски народ.

“Надам се да ћемо имати добру сарадњу не само са Бањалуком, него и са осталим дијеловима Републике Српске јер је културна размјена изузетно важна”, истакао је Шапоња.

О унапређењу сарадње са Народном и универзитетском билиотеком Републике Српске данас је разговарао и управник Народне библиотеке Србије Владимир Пиштало.

“План је да један центар за конзервацију и рестаурацију папира оснујемо и у Народној и универзитетској билиотеци Републике Српске”, истакао је Пиштало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана