Дина Јашари добитница награде "Милан Младеновић"

Nezavisne
Foto: Nezavisne

Дина Јашари из Сјеверне Македонија са пјесмом "Дома" добитница је награде "Милан Младеновић" коју додјељује Задужбина Милана Младеновића за најбољу пјесму у региону.

Одлуку да Јашаријева понесе ово признање донио је регионални стручни жири у саставу Миле Кекин (Хрватска), Соња Лончар (Србија), Матјаж Манчек (Словенија), Едо Плованић (Хрватска) и Драгиша Ускоковић Ћима (Србија), а ово је уједно први пут да Награда припадне уметници ван територије Србије.

Осим Милета Кекина који је имао обавезе са матичним бендом "Хладно пиво", комплетан жири је присуствовао свечаности коју је поводом додјеле награде "Милан Младеновић"  организовала Задужбина Милана Младеновића, симболично, на Миланов рођендан, у београдском Дорћол Платзу 21. септембра.

"Ово је велика подршка за мене и моју музику и хвала вам што подржавате уметнике са наших простора. Прошле године сам такође била у финалу са другом песмом и добила сам стварно дивне коментаре", казала је Јашаријева на додјели.

Досадашњи добитници награде установљене 2019. године били су "Артан Лили" са пјесмом "Д.Е.П.Р.А", "Драм" са "Дај ми све" и "Ана & Тhe Changes" са пјесмом "Ту".

Задужбина Милана Младеновића је представила и промотивну компилацију коју чине финалисти овогодишњег конкурса, али и најавила два велика пројекта - израду спомен плоче која ће бити постављена на зграду у Новом Београду, у којој је Милан становао са својим родитељима - рад умјетнице Лане Васиљевић.

Такође, премијерно је приказан и спот за унплуггед верзију пјесме 'Ти си сав мој бол' осмишљен у сарадњи са Ланом Оршолић. Спот је најава 'ЕКВ УнплагедСкопје 1992' албума који ће у октобру бити објављен на дигиталним сервисима, а до краја године и на плочи. Ради се о једином унплуггед концерту у којем је учествовао цео бенд, а који је ремастеризован у сарадњи Задужбине и Драгише Ускоковића Ћиме, који је тај концерт и одсвирао као басиста ЕКВ-а", наводи се у саопштењу Задужбине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана