Бијељина: Најчитанији аутор Марица Поповић

Срна
Бијељина: Најчитанији аутор Марица Поповић

Бијељина - Романи српске књижевнице Марице Поповић "Вучица", "Просјакиња " и "Камен на камен" најчитаније су књиге у бијељинској библиотеци "Филип Вишњић" у 2014. години.

Према подацима Народне библиотеке, међу најтраженијим књигама за одрасле слиједе "Сјај у оку звезде" аутора Љиљане Хабјановић Ђуровић и "Спас" од Исидоре Бјелице.

Жене су најчитанији аутори и међу најмлађом читалачком публиком у Бијељини, која са несмањеном пажњом прати серијал "Хари Потер" британске књижевнице Џоане Кетлин Роулинг.

Међу најтраженијим књигама за дјецу у 2014. години је роман "Збогом мојих петнаест година" коју су под псеудонимом Клод Кампањ заједнички написали супружници Брижит и Жан-Луи Дебрије и "Принцезин дневник" чији је аутор Мегин Кабот.

Најмлађи читаоци од домаћих су писаца највише тражили "Загонетне приче" Уроша Петровића и књигу "Хајдук у Београду", аутора Градимира Стојковића.

Народна библиотека "Филип Вишњић" у Бијељини има фонд од 100.000 књига, а у граду са 115.000 становника је готово 6.000 чланова Библиотеке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана