"Беса" прва српска серија која добија и међународну верзију

Tanjug
"Беса" прва српска серија која добија и међународну верзију

БЕОГРАД - Популарна домаћа серија"Беса" прва је српска серија према чијој причи се снима адаптација за инострано тржиште, саопштили су продуценти.


"Беса" се тако придружила кругу популарних свјетских серија које су својим квалитетом превазишле локалне границе у којима су настале.

У текстовима објављеним у Вариетy, Ц21 медиа и другим реномираним свјетским медијима из области седме умјетности, наводи се да ће МБЦ Студиос, продукцијска кућа из Дубаија, и Еагле Филмс из Либана емитовати трилер криминалистичку серију под новим именом "Крвна заклетва", током првог квартала 2020. године.

Адаптација серије биће доступна арапском говорном подручју које броји више од 400 милиона људи.

- Након великог успеха на домаћем тржишту, "Беса" је прва српска серија која је продата и реализована као формат у иностранству. Адреналин тренутно припрема другу сезону, за коју верујемо да ће бити још успешнија - изјавила је Теа Королија, директорка Адреналина, продуцентске куће која је власник оригиналног формата серије Беса.

Серија "Беса", коју је Адреналин продуцирао у Србији 2018. године према оригиналној идеји Срђана Шапера, је популаран трилер који је креирао познати британски сценариста Тони Џордан у сарадњи са тимом домаћих писаца.

"Беса" је освојила публику и критику у Србији и региону. Стручни жири прогласио је "Бесу" за најбољу серију у претходној години у Србији.

Прва међународна верзија серије "Беса" снимана је у Либану, Грчкој и на Кипру.

- Радња "Крвне заклетве" прилагођена је локалној публици, али је атрактивна и за друга међународна тржишта. Ми у МБЦ-у настављамо да стварамо упечатљив, квалитетан садржај који привлачи гледаоце широм света - рекла је Сафа Абуризик, директорка програма у студију МБЦ.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана