Андрићград: Изложени руски сувенири и рукотворине

Срна
Андрићград: Изложени руски сувенири и рукотворине

Андрићград - У Андрићграду су изложени руски сувенири и рукотворине, у оквиру културне размјене која је договорена између Представништва Републике Српске у Руској Федерацији и Амбасаде Русије у БиХ.

Наталија Њинковић из Русије рекла је да су представљене рукотворине из цијеле Русије са циљем да се прикаже занат којим се баве Руси и да се нешто од овога купи, а да се не путује далеко.


"Овдје смо представили осликане дрвене предмете, то је занат стар више од 300 година. Осликавамо брошеве од дрвета, а правимо и предмете од коре брезе јер има љековита дејства", додала је Њинковићева.

Она је додала да би у оквиру ове размјене требало да буде организована и туристичка размјена са областима Централне Волге и Санкт Петербурга, што ће бити веома занимљиво.

"Андрићград је центар културе и ми смо јако задовољни пријемом и са свим што смо видјели овдје. Људи су јако гостољубиви, а посебно нам се допадају специјалитети, међу којима су печење и кајмак", рекла је Њинковићева.

Она је напоменула да у Вишеграду остају четири дана, те да ће након тога посјетити још седам градова у Републици Српској, међу којима су Бијељина и Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана