Вишеград: Наставак бањске рехабилитације

Срна
Вишеград: Наставак бањске рехабилитације

ВИШЕГРАД - Вишеградска бања је након једномјесечне паузе због епидемије вируса корона, почела са радом у бањско-рехабилитационом блоку, рекла је директор Рехабилитационог центра "Вилина Влас" Душана Буквић.

Буквићева је истакла да су рад ускладили са свим предложеним мјерама и протоколима у вези са епидемијом.

"На улазу постоји улазни протокол, баријера, дезинфекција и мјерење температуре. Придржавамо се свих мјера које је наложила општина Вишеград, Влада Републике Српске, а имамо и протоколе које дају удружење физијатара Републике Српске које су нама јако битне", напоменула је Буквићева.

Она је нагласила да су интересовања јако велика, посебно из Републике Српске и Црне Горе.

"У сезони примамо између 120 и 130 особа. Очекујемо да ћемо у јулу и августу имати пуну попуњеност смјештајног капацитета", навела је Буквићева.

Она је навела да су потписани сви уговори које су имали прошле године, тако да очекују да ће од овог периода ићи на боље.

"Ми смо у овом часу акценат ставили на мјере и на то да одржимо континуитет рада у овим условима. Период у коме нисмо радили искористили смо да унаприједимо наш простор, урадили смо реновирање затвореног базена, радили смо на уређењу соба, канцеларијским просторима, чишћењу, дезинфекцији, куповини нових душека, пешкира", рекла је Буквићева.

Руководилац угоститељског сектора Драган Голубовић рекао је да ова установа почиње да се враћа на стари начин рада и у угоститељском дијелу.

"Отворили смо терасе хотела са свим мјерама које су на снази, ресторане и све понуде које су биле и прије", навео је Голубовић.

Љековитост воде Вишеградске бање огледа се у великом проценту хемијског елемента радона, који смањује бол, подиже општу отпорност организма, повољно дјелује на неке кожне, ендокрине, респираторне и алергијске болести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана