Сладојевић: Ове године исплаћено више од 50 милона КМ подстицаја

Срна
Сладојевић: Ове године исплаћено више од 50 милона КМ подстицаја

ГРАДИШКА - Пољопривредницима у Републици Српској ове године је исплаћено више од 50 милиона подстицаја, а динамика исплате је за око осам одсто боља него претходне, рекао је директор Агенције за аграрна плаћања Републике Српске Предраг Сладојевић.

Сладојевић је подсјетио да је овогодишњи аграрни буџет Српске 75 милиона КМ, а до сада је пољопривредницима исплаћено око 43 милиона КМ, што је око 58 одсто.

"Имамо и додатна средсва из Компензационог фонда Републике Српске. До сада сом иплатили 8,2 милиона КМ, од тога се шест милиона односило на капиталне инвестиције, што смо исплатили, а била је и подршка за произвођаче свиња и воћаре за садњу и штету од мраза", објаснио је Сладојевић.

О подстицајима за ратаре је рекао да су они били по сјетвеној површини, за пшеницу 300 КМ по хектару, што је на вријеме и исплаћено.

Исплаћени су, додао је, и подстицаји за соју и уљарице од 120 КМ по хектару, а биће исплаћени и подстицаји по продатом куилограму уљарица.

Сладојевић је додао да у октобру завршава исплата подстицаја за регресирано дизел гориво, те да је исплаћено 5,8 милиона КМ за 12.300 корисника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана