Повећање пензија у ФБиХ минимално пет одсто

Срна
Повећање пензија у ФБиХ минимално пет одсто

САРАЈЕВО - Представнички дом Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ подржао је данас закључак о ванредном усклађивању пензија од најмање пет одсто за пензионере са минималним пензијама.

Овај приједлог у парламентарну процедуру упутио је Клуб посланика СББ-а, те је затражено од Владе ФБиХ да хитно и без одгађања изврши ванредно усклађивање износа минималне пензије у омјеру од пет одсто и да се обрачун са предложеним повећањем почне примјењивати од августа.

Након што је приједлог усвојен у Представничком дому, о њему ће одлучивати и Дом народа како би почела његова примјена.

Посланици су на данашњој сједници, по скраћеној процедури, прихватили Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о управном поступку у ФБиХ.

Предлагач овог акта је федерална Влада, а суштинска измјена је увођење нове могућности у начину комуникације, у виду електронске поште, између органа управе и странака у управном поступку.

На овај начин, убудуће ће органи управе и странке у управним поступцима имати могућност међусобног комуницирања и достављања поднесака путем електронске поште и других дигиталних средстава комуникације, што подразумијева уштеду времена и материјалних ресурса, како странака у управном поступку тако и органа управе.

Наредна сједница Представничког дома Парламента Федерације БиХ најављена је за 26. јули.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана