Бијељина поново домаћин трке „Београд-Бањалука“

СРНА
Бијељина поново домаћин трке „Београд-Бањалука“

БИЈЕЉИНА - Бијељина ће 16. пут бити један од домаћина бициклистичке трке "Београд-Бањалука" и тако дати допринос организацији једног од највећих и најдуговјечнијих међународних спортских догађаја у региону, сапштено је из Градске управе.

Трка почиње 17. априла.

Директор трке Владимир Куваља рекао је приликом данашњег потписивања уговора са представницима Градске управе да је Бијељина жила куцавица ове трке.

"Без Бијељине ова трка не би ни опстала у овом облику и не би слала поруку о заједништву Србије и Републике Српске", истакао је Куваља.

Он је навео да се етапа дуга 140 километара вози 18. априла и да ће бициклисти прећи Дрину без заустављања на граничним прелазима и у Бијељину доћи у поподневним часовима.

"Ми из организације трке смо поносни што смо партнери са градом Бијељина и ово је сваки пут прилика да представимо Бијељину цијелом свијету", поручио је Куваља.

Он је нагласио да Семберија има шта да понуди у области туризма и додао да је сигуран да ће и учесници трке бити задовољни.

Куваља је најавио да ће у Бијељини бити одржан и бициклистички догађај за дјецу, а најбољи ће бити награђени.

Ове године биће промијењена траса трке која ће бити вожена до Јахорине, а завршна етапа биће од Добоја до Бањалуке, због чега је у плану да од 2025. године трка добије ново име "Србија - Република Српска".

Међу учесницима трке други пут је и Бијељинац Ђорђе Купусовић, који је позвао суграђане да поздраве учеснике трке који долазе из више од 30 земаља.

"Ово је мој град и потрудићу се да баш овдје обучем жуту мајицу, односно, освојим прво мјесто на етапи до Бијељине", поручио је Купусовић.

И савјетник градоначелника Бијељине Радослав Остојић изразио је задовољство због избора Бијељине да поново буде на путу бициклистичког каравана.

"Ова трка је један од најљепших начина да се представе Бијељина, Република Српска и Србија, али и покажу јаке везе истог народа који живи са двије стране Дрине", додао је Остојић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана