Bijeljina ponovo domaćin trke „Beograd-Banjaluka“

SRNA
Bijeljina ponovo domaćin trke „Beograd-Banjaluka“

BIJELjINA - Bijeljina će 16. put biti jedan od domaćina biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" i tako dati doprinos organizaciji jednog od najvećih i najdugovječnijih međunarodnih sportskih događaja u regionu, sapšteno je iz Gradske uprave.

Trka počinje 17. aprila.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je prilikom današnjeg potpisivanja ugovora sa predstavnicima Gradske uprave da je Bijeljina žila kucavica ove trke.

"Bez Bijeljine ova trka ne bi ni opstala u ovom obliku i ne bi slala poruku o zajedništvu Srbije i Republike Srpske", istakao je Kuvalja.

On je naveo da se etapa duga 140 kilometara vozi 18. aprila i da će biciklisti preći Drinu bez zaustavljanja na graničnim prelazima i u Bijeljinu doći u popodnevnim časovima.

"Mi iz organizacije trke smo ponosni što smo partneri sa gradom Bijeljina i ovo je svaki put prilika da predstavimo Bijeljinu cijelom svijetu", poručio je Kuvalja.

On je naglasio da Semberija ima šta da ponudi u oblasti turizma i dodao da je siguran da će i učesnici trke biti zadovoljni.

Kuvalja je najavio da će u Bijeljini biti održan i biciklistički događaj za djecu, a najbolji će biti nagrađeni.

Ove godine biće promijenjena trasa trke koja će biti vožena do Jahorine, a završna etapa biće od Doboja do Banjaluke, zbog čega je u planu da od 2025. godine trka dobije novo ime "Srbija - Republika Srpska".

Među učesnicima trke drugi put je i Bijeljinac Đorđe Kupusović, koji je pozvao sugrađane da pozdrave učesnike trke koji dolaze iz više od 30 zemalja.

"Ovo je moj grad i potrudiću se da baš ovdje obučem žutu majicu, odnosno, osvojim prvo mjesto na etapi do Bijeljine", poručio je Kupusović.

I savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić izrazio je zadovoljstvo zbog izbora Bijeljine da ponovo bude na putu biciklističkog karavana.

"Ova trka je jedan od najljepših načina da se predstave Bijeljina, Republika Srpska i Srbija, ali i pokažu jake veze istog naroda koji živi sa dvije strane Drine", dodao je Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana