Затвара се фабрика помфрита у Сребреници, без посла остаје 85 радника

ГС
Foto: Принтскрин/ Кликс

У Сребеници је с радом престала фабрика за прераду кромпира “Грин група босна”, због чега су десетине радника завршило на бироу.

Главни разлог за привремено гашење фабрике јесте пораст цијена сировина, пише портал Кликс.

Из менаџмента фирме наведено је како се фирма гаси због раста цијена сировина, наводећи да је ријеч конкретно о поскупљењу кромпира. Ово поврће поскупило је, како кажу, три пута више него што је планирано. Поред тога поскупиле су и друге сировине попут фолија и лож уља, а истичу и како су за вријеме пандемије удвостручили и многи други трошкови. Због свега тога фабрика више није профитабилна на тржишту, те су одлучили привремено обуставити производњу.

“Чим се изрегулишу цијене и заврше нови уговори за кромпир – успоставит ћемо производњу”, додају из менаџмента, наводећи како тренутно имају проблем с чињеницом да инвеститор не види могућност улагања у наше подручје јер ни раније нису добијали подршку министарстава у смањивању трошкова.

Због гашења фабрике прекинути су уговори са око 60 радника, који су тренутно на бироу. Из ове фабрике су у изјавама за медије навели како немају дуговања и ослањају се на инвеститоре, зато јер немају подршку било које организације и власти у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана