Затражено продужење притвора осумњиченима за корупцију у граничној полицији

Срна
Foto: ГС

САРАЈЕВО- Тужилаштво БиХ упутило је приједлог за продужење притвора за још два мјесеца тројици осумњичених да су злоупотријебили положај, примили мито и противзаконито посредовали приликом запошљавања радника у Граничну полицију БиХ.

Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је Суду БиХ приједлог за продужење притвора Рејхану Раковићу (41) из Бихаћа, Енсару Саличиновићу (30) из Сарајева и Кениту Чакићу (27) из Бугојна како би се обезбиједило несметано спровођење и окончање истраге.

Притвор је затражен због опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе, те утицати на свједоке или саучеснике, наведено је у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Осумњичени су под истрагом због кривичних дјела примање дара или других облика користи у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја или овлаштења и примање награде или другог облика користи за трговину утицајем из Кривичног закона БиХ, која се односе на коруптивна понашања и активности приликом конкурса за пријем запослених у Граничну полицију БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, предузима интензивне истражне активности у овом предмету, закључује се у саопштењу.

Ова лица су ухапшена 24. септембра, а наредног дана им је одређен једномјесечни притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана