Закаљук: Божић нас окупља око заједничког огњишта

Срна
Закаљук: Божић нас окупља око заједничког огњишта

ПРЊАВОР - Свештеник украјинске цркве Преображења Господњег у Прњавору Орељ Закаљук поручио је да је Божић породични празник који окупља око заједничког огњишта гдје се препознају међусобне сличности, а разлике постају неважне.

"Као што је о најрадоснијем хришћанском празнику Бог помирио човјека са собом, нека исто тако Божић донесе помирење у наше домове, породице, у друштво, да се више радујемо нашим сличностима и по њима учвршћујемо међусобне односе, а разлике нека не буду пресудне", поручио је Закаљук у изјави Срни.

Он је позвао да "сви принесемо новорођеном Христу наше најдрагоцјеније дарове - чисту и непоколебљиву вјеру, чврсту наду и бескрајну љубав".

"Замолимо га да на себе преузме све наше слабости и несигурности, молимо га за богатсво његове љубави која једина може обновити наш немирни свијет и дати му наду, сигурност и радост. Једино вјера у новорођеног Спаситеља може нам пробудити наду у боље сутра", додао је Закаљук.

У цркви Преображења Господњег јутрос је служено Божићно богослужење, а сутра у 9.00 часова биће одржана света литургија посвећена Сабору Пресвете Богородице.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана