Zakaljuk: Božić nas okuplja oko zajedničkog ognjišta

Srna
Zakaljuk: Božić nas okuplja oko zajedničkog ognjišta

PRNjAVOR - Sveštenik ukrajinske crkve Preobraženja Gospodnjeg u Prnjavoru Orelj Zakaljuk poručio je da je Božić porodični praznik koji okuplja oko zajedničkog ognjišta gdje se prepoznaju međusobne sličnosti, a razlike postaju nevažne.

"Kao što je o najradosnijem hrišćanskom prazniku Bog pomirio čovjeka sa sobom, neka isto tako Božić donese pomirenje u naše domove, porodice, u društvo, da se više radujemo našim sličnostima i po njima učvršćujemo međusobne odnose, a razlike neka ne budu presudne", poručio je Zakaljuk u izjavi Srni.

On je pozvao da "svi prinesemo novorođenom Hristu naše najdragocjenije darove - čistu i nepokolebljivu vjeru, čvrstu nadu i beskrajnu ljubav".

"Zamolimo ga da na sebe preuzme sve naše slabosti i nesigurnosti, molimo ga za bogatsvo njegove ljubavi koja jedina može obnoviti naš nemirni svijet i dati mu nadu, sigurnost i radost. Jedino vjera u novorođenog Spasitelja može nam probuditi nadu u bolje sutra", dodao je Zakaljuk.

U crkvi Preobraženja Gospodnjeg jutros je služeno Božićno bogosluženje, a sutra u 9.00 časova biće održana sveta liturgija posvećena Saboru Presvete Bogorodice.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana