Више угашених него покренутих бизниса

Agencije
Више угашених него покренутих бизниса

СРЕБРЕНИЦА - У општини Сребреница у 2019. години регистровано је и почело са радом 15 предузетничких радњи, а 20 их је одјављено, чиме је настављена вишегодишња тенденција смањења броја малих предузетничких субјеката.


Према подацима Одјељења за привреду и развој општине Сребреница на подручју ове општине активно ради 88 малих пословних субјеката, што је за пет мање у односу на 2018. годину.

Са радом у 2018. години почела су 22 мала пословна субјекта или радње разних профила, а одјављено их је 23 и још 16 привремено, док су у 2017. години отворене 23, а трајно одјављено 27 радњи и четири су привремено одјављене.
У 2016. години на подручју ове општине одјављено је 40, а регистровано 29 радњи, односно малих пословних субјеката.

Из ових података видљива је континуирана тенденција смањења броја радњи и малих бизниса што је посљедица константног смањења броја становника у овој општини, а тиме и броја купаца и корисника одређених врста услуга што доводи до нерентабилности у пословању и затварања.

Сребреница је у посљедњих неколико година остала без пекаре, месаре, зеленаре, продавнице обуће и одјеће, те неких занатских радњи, а затворена је и једина трафика, а прије више од 13 мјесеци престала је са радом аутобуска станица.

Смањен је и број кладионица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана