Успјешно реализована вјежба спашавања скијаша са жичаре "Огорјелица"

Срна
Foto: срна

ЈАХОРИНА - Олимпијски центар (ОЦ) "Јахорина" данас је успјешно спровео показну вјежбу спасавања и евакуацију повријеђених скијаша са жичаре "Огорјелица" на Јахорини.

Извршни директор за технику и ски-стазе у ОЦ "Јахорина" Бојан Чуповић је рекао да је много труда уложено да се безбједност свих скијаша и туриста на Јахорини подигне на завидан ниво.

"Са задовољством могу да кажем да је од данас почела сезона скијања на Јахорини, стазе су одличне захваљујући вјештачком осњежавању које је три дана непрестано радило", навео је Чуповић.

Он је навео да су данас у вјежби учествовали представници општине Пале, Цивилне заштите, Полицијске управе Источно Сарајево, Полицијске станице Пале МУП-а Републике Српске, Жандармерије, Хеликоптерског сервиса Српске, Црвеног крста и Дома здравља Пале.

"Вјежба је тимски одлично проведена и показујемо да ОЦ `Јахорина`, али и сви други, спремно дочекујемо наредну зимску сезону", рекао је Чуповић новинарима.

Замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Игор Кушић истакао је да ће сви гости Јахорине током предстојеће зимске сезоне бити безбједни, подсјетивши да је успостављена и нова организациона јединица Полицијске управе Источно Сарајево, односно, Полицијска станица "Јахорина" на олимпијској планини, због чега се свим туристима може гарантовати највиши степен безбједности.

"Тактичко - показна вјежба спашавања скијаша са жичаре проведена је успјешно. МУП Републике Српске и Полицијска управа Источно Сарајево показали су спремност да заједно са свим другим учесницима могу гарантовати безбједност гостима током туристичке сезоне", рекао је Кушић.

Руководилац Службе цивилне заштите општине Пале Драган Елек је као оцјењивач указао да је евакуација скијаша са жице један од најтежих задатака током стварних ситуација јер максимално смије да траје два часа и у будућим вјежбама ће се на то додатно фокусирати.

Показна вјежба извршена је као тест с обзиром на то да данас почиње сезона скијања на Јахорини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана