Уручена признања поводом славе општине Угљевик

Срна
Уручена признања поводом славе општине Угљевик

БИЈЕЉИНА - Златне медаље “Филип Вишњић” уручене су вечерас, поводом славе општине Угљевик, ученицима Огњену Ђурићу, Радиши Ђукићу, Његошу Обрадовићу, Славици Живановић и Јовани Јовановић за резултате постигнуте у области образовања.

Ову медаљу добила је и Гордана Шкорић, предсједник Удружења жена “Филип Вишњић” из Шида, за промовисање лика и дјела Филипа Вишњића.

Сребрним значкама одликовани су Јелица Манојловић за несебично ангажовање у области хуманитарног рада, културе, спорта и његовања традиције, као и Радислав Јосиповић за свакодневно ангажовање на систему гријања.

Добитници златне значке за истакнут рад су Планинарско-еколошко друштво “Мајевица”, Миладин Радовановић, Д.О.О. “Живановић транс” и Жељана Ђокић.

Медаље и признања награђенима, поводом крсне славе општине Угљевик - Свете Петке, уручили су начелник општине Василије Перић и предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић.

Перић је на вечерашњој свечаној сједници рекао да Угљевик има да понуди толико тога и да сви могу бити поносни на заједнички рад и бригу о овој локалној заједници.

“Посебну бригу посвећујемо ономе што је најважније - породици. Општина Угљевик се потрудила да мјере које смо установили с циљем подршке породици дођу до свих грађана”, нагласио је Перић.

Он је навео да је дугорочни циљ општине Угљевик да за сву дјецу спорт буде бесплатан, с циљем психофизичког развоја.

“Много је пројеката које смо успјешно реализовали, од бесплатне школе спорта, пливања, глуме, до бесплатних улазница за базене најмлађима, суфинансирања жНикола Тесла Центра учењаж и других”, подсјетио је Перић.

Када је ријеч о инфраструктурном улагању, Перић је подсјетио да је план капиталних улагања за 2019/2020. годину износио 4,1 милион КМ.

“Тренутно је у току реализација плана капиталних улагања за 2021/2022. годину вриједности 4,8 милиона КМ”, навео је Перић.

Он је рекао да су у Угљевику настављена улагања у путну инфраструктуру, као и градске мјесне заједнице, те јавну расвјету.

“Подршка селу представља очување наше културе и традиције, па у том правцу организујемо велики број манифестација као што су Међународни сајам шљиве, воћних ракија и меда, фестивал домаће радиности и многе друге манифестације које су усмјерене на очување наше културе и традиције”, навео је Перић, а посебан акценат ставио је на развој привреде и пољопривреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана