Удруженим снагама санирају шталу у Герзову

А. С.
Удруженим снагама санирају шталу у Герзову

Језеро - Начелница Језера Снежана Ружичић позвала је све који су у могућности да помогну сточару Мирославу Иветићу, којем је након урушавања крова на штали у Герзову страдало 15 грла јуница, а неки су се већ јуче јавили да покушају да санирају бар дио штале и смјесте стоку.

Ружичићева је навела да су се јавили поједини сточари из Шипова и Мркоњић Града, који су спремни да јунице привремено смјесте у своје штале, те да су три столара изашла на терен да покушају да санирају што се може, да би био премоштен предстојећи период.

- Циљ је да бар најугроженије животиње, које треба да се теле у зимским данима буду на топлом - рекла је Ружичићева. Истакла је да је Иветић један од најцјењенијих сточара са подручја Језера, те да нису могли остати нијеми на ситуацију која га је задесила.

- Позивам све који могу да се укључе у ову акцију - додала је Ружичићева. Кров штале урушио се у уторак, а у тој несрећи страдало је седам јуница, док је осам морало на принудно клање. Преживјела грла од тада су под ведрим небом, на хладноћи и снијегу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана