Учинили смо све, нека буде спроведена истрага

М. Л.
Учинили смо све, нека буде спроведена истрага

Бањалука - Особље болнице "Свети апостол Лука" у Добоју поступило је максимално савјесно и што је хитније могло, али то, нажалост, није помогло да пацијент Синиша Станић из Дервенте буде спасен, рекао је у петак директор те болнице Владо Ђурђевић.

Коментаришући оптужбе Станићеве супруге Бојане на рачун медицинара у Дервенти и Добоју и одлуку Министарства здравља и социјалне заштите РС да формира комисију која ће испитати тај случај, Ђурђевић је истакао да су министарству предложили да испита поступање свих здравствених радника који су учествовали у збрињавању Станића.

- Предлажемо да буде обављен увид у ЦТ налаз повреда пацијента и другу документацију и да се утврди да ли је болничко особље могло било шта више предузети у спасавању пацијента - казао је Ђурђевић.

Он је потврдио информацију да је Станић у добојску болницу довезен 16. новембра око 17.25 часова, те да је након ЦТ прегледа специјалиста радиолог утврдио тешке повреде главе.

- Након што је у болницу довезао приправног радиолога, дежурни возач се упутио и по возача санитета у приправности који живи у мјесту Осојница. Возач санитета је стигао 20 минута након ЦТ прегледа, тачније у 18.31 час. Још 11 минута је сачекао припрему за транспорт - казао је Ђурђевић и додао да је санитетско возило у Бањалуку стигло у 19.50 часова прешавши 100,86 километара за 1,08 часова.

Супруга преминулог Синише је у потресној исповијести "Гласу Српске" изнијела сумње да љекари у Дому здравља Дервента и болници у Добоју нису добро и правовремено реаговали и да је због тога изгубљено драгоцјено вријеме и шанса да њен муж преживи. Она се обратила у четвртак и Министарству здравља и поднијела захтјев за ванредну контролу у овим здравственим установама. Из Министарства су истакли да ће формирати комисију која ће обавити ванредни стручни надзор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана