У земљотресу оштећено 935 објеката

Срна
У земљотресу оштећено 935 објеката

КОСТАЈНИЦА - У општини Костајница 935 објеката оштећено је у земљотресу који је крајем прошле године погодио ову локалну заједницу, од којих је 12 толико урушено да неће моћи бити санирано, утврђено је категоризацијом.

"Категоризацијом је обухваћено укупно 2.857 објеката, од чега је 935 оштећено, односно категорисано одговарајућим степеном оштећења", рекао је Срни начелник општине Никола Јањетовић.

Према његовим ријечима, 12 објеката је категорисано највишим, шестим степеном оштећења, што значи да су урушени или оштећени у толикој мјери да њихова санација није могућа.

"Трећом категоријом су означена 122 објекта, четвртом 63, а петом категоријом 32 објекта и за објекте са овим категоријама мораће се радити пројекти санације, којима ће бити одређен обим радова. Међутим, није искључено да неки од ових објеката неће више моћи бити кориштени", рекао је Јањетовић и додао да је првом и другом категоријом означено 706 објеката.

Јањетовић је навео да ће комисије сада приступити одређивању глобалне штете, што би требало да буде завршено до 15. марта.

Он је истакао да ће ове седмице бити прегледана и инфраструктура.

"Грађани су пријавили пукотине на путевима, има одређених кварова и на водоводној мрежи, али чекаћемо ријеч стручњака - онда ћемо знати о чему је ријеч", рекао је Јањетовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана