Туристички потенцијали Бањалуке представљени у Неуму

Сандра Милетић Кљајић
Туристичка организација града Бањалука представила у Неуму туристичке потенцијале Бањалуке
Foto: ГС | Туристичка организација града Бањалука представила у Неуму туристичке потенцијале Бањалуке

НЕУМ - Туристичка организација града Бањалука представила је данас у хотелу "Вапоре" у Неуму туристичке потенцијале Бањалуке.

Презентоване су све љепоте града на Врбасу, као и богата гастро понуда- чувени бањалучки ћевапи,сир трапист, пиво и ракија шљивовица.

Презентацији су присуствовали представници општине Неум и Херцеговачко-неретванског кантона, као и новинари из Бањалуке.

Директор ТОБЛ-а Ирена Радојевић казала је да је план да се започета сарадња између Бањалуке и Неума настави у још већем облику, након што су представници Неума у Бањалуци у мају представили потенцијале овог града.

 -Оно што је веома битно јесте да ми имамо јако пуно тога за показати- навела је Радојевићева.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Начелник Неума Драган Јурковић истакао је да је у току кампања презентације ове општине као туристичке дестинације.

- Очекујемо да ће сезона бити добра, а већ су капацитети испуњени 40, 50 одсто. Највише је домаћих туриста, затим из Србије, Пољске, Њемачке и Аустрије- нагласио је Јурковић.

Директор Туристичке заједнице Хеецеговачко-неретванског кантона Андрија Крешић рекао је да је ово почетак једне добре сарадње између Неума и Бањалуке.

- Обавили смо неке разговоре да видимо шта нас то веже и заједнички дјелујемо у правцу промоције туризма, како на простору нашег кантона, тако и Бањалуке -појаснио је Крешић.

Директор хотела "Вапоре" Иво Марушић, који је угостио новинаре из Бањалуке рекао је да је до сарадње са ТОБЛ -ом дошло у марту ове године, када су дошли на разговоре у Бањалуку.

- У мају смо организовали сусрет и дошли поново у Бањалуку како бисмо промовисали наш хотел и Неум. Сада се Бањалука представља као туристичка дестинација за све грађане Неума - нагласио је Марушић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана