Требиње уплаћује субвенције до 15.000 KM за сопствени бизнис

СРНА
Требиње уплаћује субвенције до 15.000 KM за сопствени бизнис

ТРЕБИЊЕ- Град Требиње објавио је јавни позив за самозапошљавање лица са евиденције требињске филијале Завода за запошљавање која бесповратно могу да добију од 8.000 КМ до 15.000 КМ за сопствени бизнис, а приоритет код додјеле средстава имаће борачке категорије и лица у стању социјалне потребе.

“За бесповратна средства у износу од 8.000 до 15.000 КМ могу да конкуришу незапослена лица која се, прије објављивања јавног позива, воде као активни тражиоци посла”, навели су из Градске управе Требиње.

Јавни позив је отворен до 6. септембра за све који су заинтересовани за започињање властите дјелатности, што подразумијева и регистрацију пословног субјекта /привредно друштво, самостални предузетник, комерцијално пољопривредно газдинство и други облик/.

Приоритет код додјеле средстава, у оквиру наведене циљне групе, имају демобилисани борци, ратни војни инвалиди и друга лица са инвалидитетом, чланови породице погинулих бораца и лица у стању социјалне потребе.

Субвенције се додјељују за самозапошљавање /започињање сопственог бизниса/ у свим дјелатностима осим трговине и угоститељства /изузев оригиналних идеја везаних за туризам и домаће производе/, уз услов да дјелатност наставе обављати најмање 24 мјесеца од дана потписивања уговора о субвенцији.

Град Требиње ће субвенције до 15.000 КМ додијељивати за производне дјелатности /изузев корисника који се региструју као комерцијална пољопривредна газдинства/.

До 10.000 КМ додијељиваће се за занатске и услужне дјелатности укључујући и дјелатности старих и умјетничких заната, а до 8.000 КМ за комерцијална пољопривредна газдинства.

Укупни износ одобрене субвенције се исплаћује на рачун корисника /пословног субјекта/ и то 60 одсто у првој години пројекта, 25 одсто у другој години, након проведене контроле претходно исплаћених средстава, а 15 одсто по истеку периода од двије године од дана потписивања уговора.

Пријаве са одговарајућом документацијом треба доставити поштом или лично у запечаћеним ковертама на адресу Градске управе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана