Топле радијаторе сањају 124 породице у Добоју

Д. Д.
Топле радијаторе сањају 124 породице у Добоју

Добој - Радијатори у Дому пензионера у Добоју, који је једино уточиште за 124 избјегле и расељене породице, хладни су због оштећених инсталација.

У овом алтернативном смјештају борави и велики број старих и болесних особа, а има и дјеце. Славојка Видовић страхује како ће бити када температуре ваздуха буду још ниже.

- Загријемо се мало само онда када нешто кувамо или печемо. Гријалицу не смијемо упалити, јер ћемо остати и без струје. Чули смо да је неко почупао радијаторе у приземљу, па не можемо добити гријање док се не повежу цијеви. Све то неко треба да плати, а ми једва прежиљавамо - рекла је Видовићева.

Ранкица Петковић, која у Дому живи са османаестогодишњим сином, каже да станари не знају ко је покидао вентиле.

Док кува ручак, своју собу мало загрије и бака Мара Тргић, која подсјећа да су и раније имали проблема са гријањем.

- Ипак, никад није било овако. Ево, октобар пролази, а ми гријања још немамо - рекла је Тргићева.

Директор "Градске топлане" Добој Здравко Петровић изјавио је да се у Дому увијек понавља исти проблем, па станари почетак сезоне гријања дочекају са неисправним инсталацијама.

- Станари треба да доставе извјештај да су инсталације спремне послије чега ће им "Топлана" одмах пустити гријање. Међутим, инсталације су оштећене и када бисмо сада пустили  гријање настао би хаос - објаснио је Петровић.

Помоћник министра за избјегла и расељена лица РС Радован Грајић рекао је да раде на успостављању система гријања, те да ће собе у Дому пензионера за неколико дана бити топле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана