Томаш: Видео-надзор важан за безбједност грађана и имовине

Срна
Foto: СРНА

ПРЊАВОР - Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изјавио је да је видео-надзор успостављен на подручју ове општине са 46 камера од изузетног значаја за безбједност свих грађана и њихове имовине.

"Данас смо имали прилику чути од представника Министарства унутрашњих послова /МУП/ да је доста кривичних дјела и прекршаја већ расвијетљено употребом овог система, без обзира што до сада није био званично пуштен у рад", рекао је Томаш.

Он је навео податак да је у протеклих десетак дана, откако је у функцији систем кажњавања за нерегистрована возила, забиљежено 426 прекршаја, што довољно говори о његовој ефикасности и превенцији.

"Дугујемо захвалност МУП-у и министру Драгану Лукачу и на досадашњој подршци, која се огледа у материјално-техничкој опремљености Полицијске станице. Увјерен сам да ћемо и у наредном периоду наставити реализацију других важних заједничких пројеката", истакао је Томаш.

Данашњем пуштању у рад видео-надзора на подручју општине Прњавор присуствовали су министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и начелник Полицијске управе Бањалука Милош Бркић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана