Теслић: Израда пројекта за замјену главног азбестно-цементног вода

Срна
Теслић: Израда пројекта за замјену главног азбестно-цементног вода

ТЕСЛИЋ - Директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Срђан Тодоровић и замјеник начелника општине Теслић Милован Станковић потписали су данас уговор о изради пројектне документације за замјену главног водоводног азбестно-цементног вода у овој локалној заједници, укупне вриједности 90.000 КМ, саоштено је из Општинске управе.

Фонд израду пројекта суфинансира са 60.000 КМ, а Општинска управа са 30.000 КМ.

Тодоровић је подсјетио да је са овом општином реализовано неколико заједничких пројеката укупне вриједности од око 500.000 КМ, међу којима су побољшање водоснабдијевања, подизање инфраструктуре за прикупљање, раздвајање и ефикасније управљање отпадом, као и реконструкција и санација зграде основне школе у Блатници.

Станковић је нагласио да је овај пројекат значајан из два разлога, јер постојећи азбестно-цементни вод изграђен прије више од 50 година може представљати еколошки и здравствени ризик, те да је ријеч о технологији која је застарјела и за коју постоје потешкоће у набавци резервних дијелова.

Замјена главног водоводног азбестно-цементног вода путем којег се Теслић снабдијева пијаћом водом, један је од приоритета Општинске управе у оквиру реконструкције и проширења водоводне мреже.

Заједно са ФИШЕ пројектом и пројектом реконструкције и изградње постројења за прераду пијаће воде у Студенцима представља један од најзначајнијих у Теслићу у посљедњих 50 година, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана