Сувим славинама у Рогатици дошао крај

С. М.
Сувим славинама у Рогатици дошао крај

РОГАТИЦА - Мукама Рогатичана, који су често остајали без воде због преоптерећеног система, коначно је дошао крај јер је набављена и трећа пумпа за пумпну станицу “град”.

Наиме, највећи дио становника ове општине снабдијева се водом из водовода Зиличина - Рогатица која се акумулира у пумпној станици “град”.

Она је даноноћно радила са двије намјенске пумпе снаге од по 40 киловата што је доводило до честих испада из мреже и кварова са прекидима у испоруци воде, посебно стамбеним вишеспратницама и насељима на вишим локацијама попут Ђуриног бријега, Птичијака и Долова.

С циљем побољшања стања, одговорни у Општинској управи и предузећу “Врела Сељани” које се брине о водоснабдијевању искористили су пројекат Инвестиционо-развојне банке (ИРБ) Републике Српске и набавили још једну пумпу за воду у главној пумпној станици у граду.

- Ријеч је о новој пумпи са фреквентним регулатором јачине 40 киловата са којом смо комплетирали цјелокупно пумпно постројење са укупно 120 киловата и она је сада потпуно погонски оспособљена за нормално снабдијевање водом Рогатице и околних насеља на дужи период и са знатно већим бројем потрошача него што их тренутно броји - рекао је директор “Врела Сељани” Александар Вукојичић.

Он је истакао да је вриједност нове пумпе са потребном опремом износила око 25.000 марака.

- Она је дио пакета од 100.000 марака, колико смо повукли од ИРБ-а. Преостали дио средстава искористили смо за куповину вишенамјенског возило марке “рено” и машину за сјечење асфалта која нам је потребна при отклањању кварова на водоводној мрежи - додао је Вукојичић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана