Стиховима подржали пријатеља и колегу Савка Пећића Песу

Г.С.
Foto: derventacafe.com

ДЕРВЕНТА - Емотивном пјесничком вечери под мотом „Вјера, нада и љубав” вечерас су у Центру за културу бројне колеге пјесници пружили пуну подршку у борби са болести дервентском публицисти и књижевнику Савку Пећићу Песи.

Песа је човјек коме су дервентски и пјесници региона велики дужници јер нас је од самог почетка усмјеравао, увидјевши могућности и оштрину сваког новог пера, рекла је иницијатор пјесничке вечери Неда Ђукић Боројевић.

Без имало сујете и љубоморе упућивао нас је на праву стазу, о чему говори велики одазив пјесника из Лознице, Пелагићева, Зворника, Добоја, Шипова, Приједора и других мјеста којим није било тешко прећи на стотине километара да буду већерас са нама. Најмање што је Песа заслужио је једна оваква вече и надам да ћемо убрзо, када се Песа опорави, захваљујући Богу и нарочито његовој дивној породици која са њим бије још једну у низу битку, прославити његов опоравак, нагласила је Ђукић Боројевићева.

Поред бројних пјесника који су дошли на овај књижевни скуп и својим стиховима показали колико им Песа значи, велики број је послао и дио свог стваралаштва који је такође прочитан у Песину част.

Својим наступом веће је увеличала и женска пјевачка група СКУД Дервента, а овом приликом прикупљени су и добровољни прилози који ће бити искориштени за издавање нових наслова, преноси derventacafe.com

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана