Српски повратник брутално претучен

Крстина Ћирковић
Српски повратник брутално претучен

Сребреница - Славољуб Обрадовић (1952) из сребреничког села Студенац претучен је у Поточарима, а због тежих повреда главе превезен је у зворничку болницу, одакле је исто вече упућен у Бијељину, гдје се налази на Одјељењу максилофацијалне хирургије.

Он ће тамо остати неколико дана, а о каквим се повредама ради, које је задобио у суботу увече, биће познато тек након што се повуче огроман оток са лица.

Ово је "Гласу Српске" потврдила његова кћерка Драгица, која је јуче посјетила оца у болници.

- Жали се на неподношљив бол у глави и ребрима. Рекао ми је само да се не сјећа те вечери и да га је неко претукао -  рекла је Драгица.

Подсјетила је да су њеног оца у суботу увече довезла кући на грађевинским колицима двојица Бошњака.

- Кад сам отворила врата, видјела сам крвавог оца и два младића од неких 15, 16 година. Рекли су ми да су мог оца нашли у центру Поточара. Глава му је била сва у крви. Рекли су ми и да је претучен, али да они не знају ко му је нанио теже повреде главе - казала је Драгица и додала да је о томе обавијештена полиција, те да је Славољуб одмах превезен у сребренички Дом здравља.

То је "Гласу Српске" потврдила и дежурни доктор Стоја Стјепић, прецизирајући да су Обрадовића око 22 часа довезли његова кћерка и брат.

Она је рекла да му је у тој установи указана прва помоћ, те да је послије тога одвезен у зворничку болницу санитетским возилом и у пратњи медицинске сестре.

- Обрадовић је имао мању огреботину на лијевој половини чела и десној обрви, али је испод лијевог ока имао огроман подлив и цијела лијева страна лица је отечена, са више прскотина коже. На додир се могло процијенити да се највјероватније ради о вишеструким преломима костију лијеве стране лица - рекла је докторка Стјепић, истичући да је код Обрадовића констатовано непрекидно крварење из уста.

Предсједник општинске Борачке организације Гојко Симић из Студенца, који ради у сребреничком Дому здравља и који је одвезао Обрадовића у суботу у болницу, истакао је да су постали неподношљиви притисци Бошњака на Србе у Студенцу.

- За посљедњих седам дана оскрнављени су српски гробови и каменована два путничка возила, а синоћ је Обрадовић брутално претучен у центру Поточара. То Бошњаци раде с циљем да присилно иселе повратнике из јединог српског села на подручју Поточара - тврди Симић, оцјењујући да су међунационални односи у том дијелу Сребренице "ужасно лоши".

Славољубова кћерка Драгица истакла је да је забринута  за безбједност своје породице, као и рођака и комшија из тог села.

- Имам дијете које иде у Поточаре у школу. Aко се ништа не предузме, мораћу да се иселим из Студенца - рекла је Драгица.

Оскрнављени гробови

Да повратници Срби нису добродошли у Студенцу недавно су показали вандали који су порушили православне споменике.

На гробљу које се налази на удаљености од 1,5 километара од Поточара прошлог викенда оскрнављена три српска гроба. Полиција је у сриједу саопштила да су починиоци тог вандалског чина  двојица Бошњака из Хаџића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана