Српчанка Бојана Лазић осваја свјетске модне сцене: Природност и несавршеност све више на цијени

Дејан Јовичић
Српчанка Бојана Лазић осваја свјетске модне сцене: Природност и несавршеност све више на цијени

СРБАЦ - Српчанка Бојана Лазић (27), која се већ десетак година успјешно бави моделингом, пробила се на модно тржиште у Турској гдје је провела годину дана радећи рекламе за познате домаће и иностране брендове.

У Турску је стигла из Индије гдје је неколико мјесеци радила фото-сесије са локалним модним агенцијама. Њен првобитни план је био да се задржи два мјесеца, али добар утисак који је оставила резултирао је бројним понудама које се не одбијају.

- Боравила сам у Истанбулу гдје сам сарађивала са агенцијама "Даман" и "Аце". Отишла сам на пробу и врло брзо се показало да је ово добро тржиште за мене. Радила сам разне "веб-шутинге" и каталоге, а неке од мојих фотографија нашле су се и на модним радњама. Имала сам срећу да снимим неколико телевизијских реклама за њихове популарне производе, што је супер, јер на кастинзима зна бити на стотине дјевојака - рекла је Бојана.

У Турску је стигла у јеку избијања пандемије вируса корона, што је за њу била срећна околност, јер су готово сви европски градови били затворени у том периоду, а истанбулска модна сцена је радила пуном паром.

- Снимања су се нормално одвијала, јер није било толиких ограничења као у другим земљама. Једино нисам била претјерано активна у друштвеном животу па сам слободно вријеме проводила уз књиге, филмове и серије, обиласцима града и оближњих острва. Рано сам се будила и цијели дан имала снимања тако да и нисам имала пуно времена за себе, јер сам морала бити одморна и професионална - каже Бојана.

Упознала је и доста људи из разних земаља са којима је и данас у контакту, и како каже, то је најљепши дио овог посла. Међу њима су бројне дјевојке из БиХ, Србије и Хрватске које су доста ангажоване, а највише је Рускиња и Украјинки.

- Модна сцена у Турској је разноврсна. Постоје агенције које ангажују "фешн" моделе док неке више раде са комерцијалним моделима. Генерално Турци воле женствен и природан изглед, као и облине, тако да су често ангажовани и "плус сајз" модели а то је постао тренд и у другим земљама. Мислим да је лијепо што се промовише здрав изглед, јер људи треба напокон да почну цијенити природност и прихвате све несавршености - сматра Бојана.

На њу су посебан утисак оставили људи у Турској за које каже да су љубазни и сусретљиви.

- Увијек су спремни помоћи у било чему, а поред тога су и добри домаћини, који ће вас увијек понудити кафом, њиховим чувеним чајем или преукусном храном - истиче Бојана.

По повратку у БиХ половином ове године радила је са неколико домаћих брендова а недавно је имала снимање за новембарски едиторијал модног магазина "Љепота и здравље" у издању за БиХ, Хрватску и Словенију, заједно са стилистом Костом Миљковићем и фотографом Александром Арсеновићем.

Прије неколико година уписала је студије новинарства, које је паузирала због моделинга, али је одлучна да их приведе крају. Са Факултета политичких наука у Бањалуци пребацила се на Факултет за културу и медије у Београду који има опцију студирања на даљину, што јој одговара, јер може ускладити учење и модни рад.

- Завршна сам година и надам се да ћу дипломирати до јуна и окушати се у улози новинара или водитеља, јер су то позиви које волим и којима бих се хтјела бавити у будућности - каже Бојана.

Избори за мис

Бојана Лазић је 2018. године као представница БиХ учествовала на свјетском такмичењу за мис туризма, које је одржано од 13. до 28. септембра у кинеском Ханџонгу и освојила титулу мис шарма. Прије седам година освојила је титулу друге пратиље на финалном Избору мис планете Земље БиХ, а на Избору за мис БиХ 2011. године стигла је до суперфинала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана