Србачке фирме добиле 30.000 КМ за 28 нових радних мјеста

Д. Ј.
Србачке фирме добиле 30.000 КМ за 28 нових радних мјеста

Србац - Подстицаје за запошљавање у србачкој општини добиће пет привредних субјеката којима је општинска управа након расписаног јавног позива одобрила 30.000 КМ.

Највише средстава, односно 20.000 КМ добиће фирма "Колектор ЦЦЛ" која ће у индустријској зони Црнаја код Српца идуће године отворити погон. Ту је већ пресељена једна производна линија из погона ове фирме у Лакташима, а очекује се да ће након добијања подстицаја ускоро бити запослено 20 нових радника из Српца.

- Овај производни погон ће у значајној мјери побољшати привреду у нашој општини јер се ради о реномираној фирми која производи комутаторе за аутомобилску индустрију и електрокомпоненте за озбиљне купце из цијелог свијета. Своје пословање непрестано шире, тако да су тиме створене перспективе за дугорочни останак на подручју Српца - рекао је начелник Српца Млађан Драгосављевић.

Подстицај за запошљавање од 5.000 КМ добиће и фирма "Изотерм плус", која ће запослити четири нова радника, док је фирми "Лучић" одобрено 2.500 КМ за два нова радника. По 1.250 КМ добиће "Атом компани" и "ФГ", који ће запослити по једног новог радника.

- У 17 година постојања фирме свега једном сам добио подстицаје и то након конкурса ресорног министарства када сам добио 7.000 КМ. Стално ширимо производњу металних столица за купце из Италије и Холандије и ускоро отварамо трећу халу, тако да је сваки вид подстицаја добродошао, али много више нам значи то што нисмо заборављени од стране локалне заједнице - рекао је власник фирме "Атом компани" Момир Аничић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана