Србац јача везе са руским областима

Д. Ј.
Србац јача везе са руским областима

СРБАЦ - Руска Федерација наставиће да јача везе са Српцем у погледу развоја економије, културе, спорта и других видова сарадње, а постоји могућност и братимљења са неком од руских општина или градова.

То је закључак са састанка делегације општине Србац и амбасадора Петра Иванцова, који је одржан у Амбасади Руске Федерације у Сарајеву.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић каже да је ова општина заинтересована да успостави сарадњу са неком од локалних заједница из европског дијела Русије.

- Предложили смо да то буде нека од општина из Вороњешке, Липицке или Тамбовске области, са којима имамо доста додирних тачака. Успоставили смо добре односе са неким руским областима, као што је Домодедово из околине Москве, чији привредници су нас већ посјетили, а добили смо од њих и донацију књига за библиотеку. У плану је да им одемо у званичну посјету - рекао је начелник Драгосављевић.

У делегацији Српца био је и директор Народне библиотеке Бранко Савановић, који је рекао да ће под покровитељством општине и руске амбасаде почетком маја бити обиљежена 75. годишњица од побједе над фашизмом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана