Спортске вјештине у Мркоњић Граду показало 300 ученика

М. Л.
Спортске вјештине у Мркоњић Граду показало 300 ученика

Мркоњић Град - Спортска дворана у Мркоњић Граду јуче је била резервисана за око 300 ученика од шестог до деветог разреда подручних школа из Мркоњић Града, Шипова и Језера, који су у оквиру манифестације “Игре без граница” показали своје умијеће у разним дисциплинама.

Манифестацију је организовао Културно-спортски центар “Петар Кочић”, а такмичари су били распоређени по категоријама у дисциплинама бацање обруча, трчање са препонама, прескакање конопца, сакупљање лоптица, трка са балонима...

Прво мјесто у категорији шестих, седмих и деветих разреда освојили су ученици ОШ “Немања Влатковић” из Шипова, а прво мјесто у категорији осмих разреда освојила је ОШ “Иван Горан Ковачић” из Мркоњић Града.

Осим што су овакве манифестације веома корисне за основце, они се на њима одлично и забаве.

- Важно је да се дружимо, није нам било напорно и радујемо се сљедећим дружењима - истакла је ученица деветог разреда Виолета Гверо.

Начелница Мркоњић Града Дивна Аничић је истакла да су манифестације овог карактера веома значајне за Мркоњић Град, јер на тај начин подстичу младе да се баве физичким активностима.

Одзивом такмичара и бројем посјетилаца веома је задовољан и директор Културно-спортског центра “Петар Кочић” Боро Бошкић, који сматра да здравље дјеце треба да буде приоритет, а битан аспект здравља је физичка активност.

Подршку овој манифестацији дао је генерални спонзор Нова банка, а подршка није изостала ни од општине Мркоњић Град и компаније “Вивиа”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана