Соколац: Ове године без матурског славља

Срна
Foto: Срна

СОКОЛАЦ- Матуранти соколачког Средњошколског центра "Василије Острошки" ове године неће организовати свечано матурско вече како би се солидарисали са двије породице својих раније трагично страдалих школских другова, рекао је новинарима директор ове установе Дејан Боровчанин.

Он је нагласио да је 79 матураната одлучило да не прославља матурско вече на уобичајен начин на Сокоцу, које они већ неколико година организују сами, без учешћа школе.

Према ријечима директора, већа група матуранта ове генерације је у сопственој режији, у договору са агенцијом, отишла на екскурзију у Грчку.

Боровчанин је подсјетио да школа за ову генерацију раније није могла да организује екскурзију због пандемије, а у посљедњих неколико мјесеци и због безбједносне ситуације у региону изазване ратом у Украјини, тако да су матуранти одлучили да у властитој режији заједно обиљеже завршетак средњошколског школовања на овај начин.

Он је додао да за сада, према информацијама којима располаже, на екскурзији соколачких средњошколаца све тече према плану.

Боровчанин је подсјетио да је ове године у Средњошколском центру "Василије Острошки" школовање завршило 79 матураната на Сокоцу и 10 у Подручном одјељењу на Хан Пијеску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана