СДС Семберија шири чланство

ГС
СДС Семберија шири чланство

Странци демократске Српске Семберија данас је приступило 12 нових чланова, а предсједник Странке Мићо Мићић изјавио је том приликом да је захвалан образованим и стручним људима који желе да раде на новим пројектима и изграде модернију и перспективнију Бијељину и Семберију.

- Ови људи су одлучни да крену у нову причу, да помогну нашем Граду и грађанима и да заједно изградимо још бољи амбијент за живот и рад. Захвални смо и досадашњим сарадницима који су остали са нама, али и члановим других политичких партија који су ријешили да са СДС Семберија наставе политичко дјеловање. Циљ нам је да интересе наших грађана ставимо испред свих других интереса и по томе постанемо препознатљив град у Републици Српској и региону – истакао је Мићић.

Он је нагласио да ће се са новим чланством, које је из дана у дан све бројније, борити за европску перспективу Семберије.

- Важно је истаћи да ми нисмо крајња десница у политичком смислу, него десни центар, што значи да јесмо национална странка, али странка која поштује друге и другачије и којој је једнак положај других народа и националних мањина једна од кључних тачака којима се бави. Да смо на правом путу, потврђује и то што се у нашу партију учлањују и Бошњаци који су препознали да са својим сарадницима, већ 15 година, чинимо све да се сваки грађанин осјећа равноправно – каже Мићић.

Говорећи о циљевима Странке, он је рекао да ће се СДС Семберија након добрих резултата које очекује на локалним изборима у Бијељини, проширити своје дјеловање и у другим значајним центрима Републике Српске.

- Циљ нам је очување демократије, али и национално јединство. Већ имамо посланика у Народној скупштини, а након избора имаћемо прилику да будемо још јача партија, што доказује и број људи који нам се свакодневно јавља – додао је предсједни СДС Семберија. Један од нових чланова, Ратомир Драганић, каже да је одлучио да настави политичко дјеловање у Странци демократске Српске Семберија јер су се појавиле политичке несугласице са ПДП-ом у чијем је чланству био претходних десет година.

- Три и по године сам на позицији начелника Одјељења комуналне полиције и имао сам изванредну сарадњу са Мићићем. Због тога сам одлучио да се придружим његовој новој странци и убијеђен сам да ћемо заједно постићи добар резултат на предстојећим изборима – навео је Драганић. Драган Јоковић, иначе извршни директор Удружења грађана за промоцију образовања Рома „Отахарин“, поручио је да са Мићићем сарађује већ 15 година и да је постао члан СДС Семберија због Мићићеве свесрдне помоћи невладином сектору и визије да Бијељина постане град за примјер другим локалним заједницама.

- Иако то није морао, Мићић је увијек подржавао невладин сектор, а први у БиХ смо основали Канцеларију за националне мањине. Окупио је веома добар тим и сигуран сам да ће наставити да води отворену политику – политику помирења, напретка, али и да ће објединити све политичке струје и реализовати започете пројекте – истакао је Јоковић. Осим Драганића и Јоковића, од данас је међу новим члановима Странке демократске Српске Семберија – Мићо Мићић и неколико угледних љекара и медицинских радника, професора, радника у области културе и других личности из јавног живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана