Сајам цвијећа у Бијељини прилика за подршку домаћој производњи и трговцима

Срна
Сајам цвијећа у Бијељини прилика за подршку домаћој производњи и трговцима

БИЈЕЉИНА - Двадесет излагача из Семберије представило је данас своју понуду у оквиру Сајма цвијећа у Бијељини, који је организован с циљем подршке домаћој производњи и трговцима.

Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић рекао је да су сајамске манифестације значајне за сваку локалну заједницу.

"Бијељина има потенцијал да буде сајамски град. Надам се да ће Сајам цвијећа постати традиционалан, будући да има подршку и институција, али и да постоји заинтересованост излагача за наступ на њему", изјавио је Ђурђевић новинарима.

Шеф Кабинета градоначелника Младен Арсеновић оцијенио је да је трг у Бијељини данас најљепши у Републици Српској, будући да је окићен цвијећем.

Арсеновић је истакао да су семберски пољопривредници не само добри домаћини, већ су успјешни и у производњи цвијећа, што је доказ да цвјећарство има економску оправданост.

Замјеник директора Аграрног фонда Бијељине Здравко Микић рекао је да им је циљ, као једном од организатора Сајма, да промовишу производњу цвијећа у Семберији.

Хелена Стојић из предузећа "Комуналац" истакла је да су задовољни посјетом Бијељинаца Сајму цвијећа упркос времену.

"Лани је био први Сајам цвијећа и били смо пионири у том послу, а сада већ имамо искуство и предзнање. Надам се да ће Сајам сљедеће године попримити међународни карактер", рекла је Стојићева.

Сајам цвијећа, чији је овогодишњи слоган "У башти наде увијек нешто цвјета", одржава се данас и сутра, у организацији Аграрног фонда, "Комуналца" и Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана