Рогатичанин Радисав Јањић изложио богату понуду: Штанд као изложба рукотворина

С. М.
Рогатичанин Радисав Јањић изложио богату понуду: Штанд као изложба рукотворина

РОГАТИЦА - Са доласком лијепог времена расте и посјета мини-штанду рогатичког пензионера Радисава Јањића на “житној” пијаци, који је ово прољеће изложио већи број рукотворина рађених од дрвета, потребних домаћинствима и пољопривредницима.

Његов штанд је својеврсна изложба ручно рађених предмета коју радо обилазе и радозналци и носталгичари.

У својој богатој понуди има држалице за ашове, мотике, крампе и сјекире, брезове метле, велике крошње за ношење сијена при храњену стоке те оне мање за сакупљање шумских плодова, шљива, крушака и јабука и осталог воћа.

- Нудим и виле и грабље за сакупљање сијена, вретена женама за пређу вуне, мање и веће оклагије за развијање пита и доста других ситнијих предмета потребних једном сеоском, али и домаћинствима у урбаним мјестима. Ово тим прије што се на мом импровизованом штанду могу наћи и снопићи, за јефтине паре, има и квалитетног боровог луча за оне који још ложе ватру у пећима или шпоретима - казује Радисав.

Неким производима је одредио само оријентациону цијену.

- Али пошто је ово пијаца на којој нема фиксних цијена, годимо се са муштеријама, којих је ипак све мање. Села су нам остала празна. Они што су остали за многе послове користе машине - додаје Радисав.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана