Rogatičanin Radisav Janjić izložio bogatu ponudu: Štand kao izložba rukotvorina

S. M.
Rogatičanin Radisav Janjić izložio bogatu ponudu: Štand kao izložba rukotvorina

ROGATICA - Sa dolaskom lijepog vremena raste i posjeta mini-štandu rogatičkog penzionera Radisava Janjića na “žitnoj” pijaci, koji je ovo proljeće izložio veći broj rukotvorina rađenih od drveta, potrebnih domaćinstvima i poljoprivrednicima.

Njegov štand je svojevrsna izložba ručno rađenih predmeta koju rado obilaze i radoznalci i nostalgičari.

U svojoj bogatoj ponudi ima držalice za ašove, motike, krampe i sjekire, brezove metle, velike krošnje za nošenje sijena pri hranjenu stoke te one manje za sakupljanje šumskih plodova, šljiva, krušaka i jabuka i ostalog voća.

- Nudim i vile i grablje za sakupljanje sijena, vretena ženama za pređu vune, manje i veće oklagije za razvijanje pita i dosta drugih sitnijih predmeta potrebnih jednom seoskom, ali i domaćinstvima u urbanim mjestima. Ovo tim prije što se na mom improvizovanom štandu mogu naći i snopići, za jeftine pare, ima i kvalitetnog borovog luča za one koji još lože vatru u pećima ili šporetima - kazuje Radisav.

Nekim proizvodima je odredio samo orijentacionu cijenu.

- Ali pošto je ovo pijaca na kojoj nema fiksnih cijena, godimo se sa mušterijama, kojih je ipak sve manje. Sela su nam ostala prazna. Oni što su ostali za mnoge poslove koriste mašine - dodaje Radisav.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana